domingo, 14 de septiembre de 2014

Prou de maltractaments i menyspreus a l'ensenyament públic. Prou de retallades i decisions arbitraries. No a la Lomqe


INICIO DEL CURSO

Educación habilita 13 unidades concertadas donde eliminó 33 en centros públicos

eldiariocv - Valencia
CSI·F ha denunciado que en algunos casos, como en Elda o Elche, las unidades suprimidas en las escuela publica coinciden con las autorizadas en la concertada

"La educación obligatoria pública no es gratuita y eso contraviene la Constitución"

"Las familias no deberían pagar ni un céntimo", asegura el presidente de la FAPA Giner de los Ríos.


Manuel Monsalve: Rebelión (o recalentón) en las aulas

Los diferentes medios se hacen eco de una supuesta rebelión en las aulas de profesores, padres y alumnos. Digo yo que más que rebelión será recalentón, es cuestión de pura supervivencia, ante el insoportable calor que sufren deciden no acudir a los centros educativos. En el caso de los menores, los padres en un ejercicio de responsabilidad y protegiendo la salud de nuestros hijos, hemos decidido no llevarlos al colegio.

Mientras, la responsable de Educación de la Generalitat, dice que no es culpable ni causante de la meteorología y de las altas temperaturas que estamos sufriendo, ¡claro que no!, eso faltaría, pero espero que no haya llegado a esta conclusión aconsejada por alguno de los múltiples asesores (con sus abultados sueldos) de que dispone. Esperemos que bajen un poquito las temperaturas se ha dicho desde este organismo de la Administración, bueno y ya puestos a desear? que suban otro tanto en invierno y dispondremos de una especie de tarifa plana de temperatura ideal todo el año. ¡Ah! y si mañana sufrimos riada, no hace falta limpiar, esperamos a que se evapore el agua y se seque el barro.

Lo fácil es arremeter contra los funcionarios y ponerlos en el punto de mira: que si los profesores tienen más vacaciones, que si quieren otra semanita más, que si tienen muchas fiestas, que si es una rabieta por haber empezado antes? No desvíen la atención por favor, lo que hay que hacer es dotar a los centros educativos públicos de la climatización adecuada, sobre todo en una comunidad como la nuestra, de las más soleadas, lo que no es de recibo es que los padres acudan el segundo día lectivo cargados de ventiladores en lugar de libros.

El activo futuro de cualquier sociedad es la calidad de la enseñanza pública presente, gastar en educación pública es invertir en futuro.

Encarni, otra mamá del cole me cuenta que se acercó a poner una queja por las temperaturas infernales que soportaba su hijo en el aula y estuvo dos horas con piel de gallina del fresquito que allí corría. Mientras, en la puerta del Ayuntamiento alguien me dejó caer «pues lo llevas a un colegio privado, que ahí sí tienen aire acondicionado».
¡Ay, pájaros! Ya os he pillado la idea.




ALICANTE Jorge Olcina Cantos
Geógrafo y climatólogo

«Con septiembres cada vez más calurosos no es lógico comenzar el curso antes del día 15»

f. j. benito

El experto eliminaría puentes y días sin actividad para empezar más tarde las clases





Vaga d’estudiants el dijous 18 de septembre



  


La Trobada de Plataformes Comarcals convoca manifestacions el 18 de setembre

Amb el lema “Consellera dimissió” es reivindica l'educació pública i el rebuig a les polítiques educatives del govern valencià i espanyol. A Alacant serà el 17, convocada per les plataformes comarcals del sud.

13 de setembre de 2014

La Trobada de Plataformes Comarcals ha acordat, en la reunió del dia 12 de setembre al col·legi Cremona d'Alaquàs, convocar manifestacions a Alacant, València i Castelló el pròxim dijous 18 de setembre, coincidint amb la convocatòria de vaga estudiantil.
En la reunió s'ha analitzat la situació d'inici de curs, especialment les conseqüències negatives de l'avançament de l'inici del curs, que ha intentat dificultar la tasca d'organització i preparació per part dels docents. Això, sumat a les altes temperatures d'aquest mes de setembre, ha provocat una onada d'indignació en tots els centres educatius per part de la comunitat educativa i, conseqüentment, la mobilització de l'alumnat i la seua negativa a entrar a les aules fins que les temperatures es normalitzen.
La Trobada dóna suport a totes aquestes accions i ha acordat convocar manifestacions unitàries per tal d'exigir la dimissió de la Consellera Català per la seua nefasta gestió en educació. Aquestes manifestacions són les següents:
- València, dijous 18 de setembre, a les 18:30h, des de la Plaça Sant Agustí.
- Castelló, dijous 18 de setembre, a les 18:30h, des de la Plaça Maria Agustina.
- Elx, dijous 18 de setembre, a les 19:30h, des de la Plaça els Algeps (Ximeneies).
- Alacant, dimecres 17 de setembre, a les 18:30h, des de la Casa de les Bruixes (convocada per les Plataformes comarcals del sud).
El lema de les manifestacions serà “Consellera dimissió!”, en rebuig a la seua nefasta gestió en educació, clarament evidenciada en aquest inici de curs, amb una aplicació precipitada de la LOMQE -una llei que no vol ningú-, i l'avançament del curs i de les proves de recuperació que han acabat amb la paciència del professorat. A tot això se li ha sumat la intensíssima calor d'aquests dies que ha impossibilitat la impartició de classes amb normalitat.
A més, les manifestacions també es convoquen per continuar evidenciant el rebuig a les retallades de professorat, de beques i ajudes a l'alumnat, l'augment de ràtios, el tancament d'unitats i les retallades de línies en valencià.
En la Trobada de Plataformes Comarcals també s'ha volgut manifestar el suport a la comunitat educativa del Col·legi Cremona d'Alaquàs, que està donant un exemple de lluita i dignitat en defensa de l'escola pública i exigeix l'habilitació immediata d'una unitat de 3 anys i la construcció del centre educatiu promés fa anys.
També es vol traslladar el suport i la solidaritat a aquelles direccions que estan patint la repressió de la Conselleria d'Educació per haver autoritzat la suspensió de les classes per la calor o, simplement, la impartició de les classes en el pati del centre.
Finalment, instem a la Consellera d'Educació, María José Català, a reconéixer que la decisió d'avançar el curs al 3 de setembre i les proves de recuperació a juliol ha estat un error. A recóneixer que l'aplicació de la LOMQE ha estat precipitada i improvisada, carregant el professorat de feina i poc temps per a preparar-se, sense que els llibres de text hagen arribat a molts centres educatius, abandonant els centres educatius a la seua sort amb més de 30ºC de temperatura sense instruccions clares de com actuar i sense atrevir-se a suspendre les classes per no reconéixer que l'avançament del curs ha estat un error.
Per tot això, i molt més, exigim la seua dimissió, consellera Català.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario