domingo, 15 de diciembre de 2013

Proposta manifest


Des de la Plataforma en defensa de la Enseñanza Pública de la Marina Baixa recolzem les propostes que es van acordar a l’ultima reunió en contra de les retallades a l’ensenyament públic que s’ha fet a la nostra comarca, celebrada al CEP Mestre Gaspar López a iniciativa de la seua Comunitat d’aprenentatge reunida en una assemblea a la que van participar 150 persones.

Els motius per difondre esta iniciativa  és protestar contra:

-        El plantejament de Conselleria d’Educació de suprimir les beques de transport escolar al Salt del Aigua de Benidorm, on estan la majoria de centres educatius de Secundaria i dos Col·legis d’aquesta localitat. Està situació ja l’han estan patint molt altres localitats de la nostra comarca. Per la qual cosa demanen que es retire el decret que determina que per rebre la beca cal viure a no més tres kilòmetres del centre educatiu,perquè és un perjudici per moltes famílies i poc racional perquè no té em compte les formes d’urbanisme i l’ ubicació dels centres a les nostres localitats.

-       La supressió d’unitats escolars i professorat, que provoca la massificació de les aules,empitjorant el procés d’ensenyament i aprenentatge. Volem que es torne a les ratios anteriors, i que es compliscà el Códig Técnic d’Edificació replegat al Real Decret 314/2006 de 17 de març que extableix les normes de seguritat als centres educatius que estableix 2 metres quadrats en Infantil, 1,5 metres i mig quadrats en Primària i Secundària per alumne a les aules, i 5 metres quadrats als tallers de Formació Professional i a la resta de espais comuns com laboratoris, gimnàs,etc.

-       La falta d’inversió en el manteniment i l’adequació dels nostres centres educatius. Volem que es complisquen les promeses fetes pel Govern valencià a la nostra comarca sobre la continuïtat de les obres del IES Pere Mª Orts de Benidorm,sobre la reducció dels barracons en els que estudien més de mil  alumnes en la nostra comarca (com al CEIP Esquerdo o Gasparot de la Vila Joiosa),sobre la reforma i manteniment dels centres més antics  (com el CEP Vasco Nuñez de Benidom), sobre rebre les partides de manteniment dels centres, sense mesos de retard. En el pressupòsit de la Generalitat d’enguany no hi ha partides nominals per dur endavant el que tantes vegades es va prometre. Volem que els diners i el sol públic es destinen a finançar adequadament i a crear instal·lacions educatives dignes als centres públics, i no a afavorir el negoci d’empreses privades que podran construir centres educatius en sol públic (CIS) a canvi de convertir-se en centres concertats que rebran diners públics durant 75 anys.

Cada any li toca a uns o altres centres patir un altre cop de retallades, no espereu a que el pròxim siga el vostre centre. El desmantellament de l’ensenyament públic i del seu model educatiu és progressiu i planificat, la seua finalitat és afavorir el negoci de l’ensenyament privat, finançat a fons públics, i imposar el seu model educatiu.

Es hora d’unir-nos i de protestar contra les retallades que està patint la nostra comarca.

No deixeu de difondre aquesta iniciativa de replegar firmes contra les retallades en les beques de transport públic, contra la reducció de unitats educatives i professorat, que massifiquen les nostres aules, i per demanar centres educatius dignes.

No oblideu que la pròxima reunió per parlar de com dur endavant altres mobilitzacions serà el dilluns 13 de gener a les 18h30 al CEP Mestre Gaspar López de Benidorm.

http://porlapublica.blogspot.com


Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic (Marea verda) Marina Baixa

No hay comentarios:

Publicar un comentario