jueves, 12 de diciembre de 2013

diario información. R. PAGÉS

La comunidad educativa se moviliza para evitar que la conselleria suprima el transporte en el Salto del Agua, donde hay dos colegios y cuatro institutos El Mestre Gaspar López recogerá firmas contra los nuevos recortes


Comunicat Plataformes Ensenyament al voltant del CEIP Taquígraf Martí de Xàtiva

Comunicat de la Coordinadora de Plataformes en Defensa de l’Ensenyament Públic de les comarques del sud del País valencià davant els fets ocorreguts al CEIP Taquígraf Martí de Xàtiva
 
En relació amb les notícies aparegudes  en premsa sobre l'actitud de la Conselleria d'Educació i els fets ocorreguts en el CEIP Taquígraf Martí durant la visita del President de la Generalitat a Xàtiva, les Plataformes en Defensa de l'Educació Pública i les organitzacions que les integren Denuncien:
 
  • L'obertura d'un expedient informatiu al Centre, que podria derivar en un expedient sancionador, per ser una mesura excessiva i improcedent quant al fet causant (unir-se un grup d'alumnes a les expressions d'aqueix moment dels treballadors de Canal 9, "Volem Canal 9" i "Fabra dimissió", que protestaven, al costat de veïns i veïnes, al pas la comitiva oficial).
 
  • La vulneració dels drets dels menors quant a l'enregistrament de l'alumnat del centre i la utilització d'aquestes imatges per a perseguir opinions distintes a les dels nostres responsables polítics.
 
  • Les declaracions i l'actitud de la Consellera d'Educació, Mª José Català, impròpies d'un representant democràtic i de la màxima responsable de l'educació en la nostra comunitat, quan el món de l'educació ha de ser l'àmbit per excel·lència de la llibertat i el respecte als drets fonamentals dels ciutadans. Ordenant una resposta coercitiva de caràcter autoritari,que només cercar acoquinar a la comunitat educativa i coartar la llibertat d'expressió en clar mimetisme de l'actuació de l'anterior Conseller Font de Mora, que no agradant-se de cap per avall com protesta per la seua il·legal EpC en anglès, també va cercar i va forçar la infame sanció al Sr. director de l'IES Les Sínies de Monfort que recentment ha declarat il·legal el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en la seua Sentència 454/13
 
  • Aquest episodi només pot ser interpretat com un atac caciquil a l'escola pública i en conseqüència constitueix una agressió antidemocràtica al conjunt de l'escola pública valenciana.

Per tant sol·licitem a la Consellera d'Educació i al President de la Generalitat que desistisquen de qualsevol activitat o mesura coercitiva i respecten la llibertat d'expressió de la comunitat educativa del CEIP Taquígraf Martí. De vostès depèn mantenir un mínim de legitimitat democràtica o ser considerats com rancis cacics del segle XIX. Si persisteixen en la seua actitud repressiva crearan un conflicte innecessari i s'enfrontaran a l'escola pública.

Coordinadora de Plataformes en Defensa de l’Ensenyament Públic de les comarques del sud del País Valencià

CC OO de Cataluña y Baleares se solidarizan con el colegio de Xàtiva

EL PAÍS. JUAN MANUEL JÁTIVA Valencia 1
Todos los sindicatos piden en la mesa sectorial que se archive el expediente abierto al centro

PÚBLICO. ANNA FLOTATS
El Tribunal Superior de Justicia de Madrid declara la "nulidad radical" de las contrataciones que la Consejería de Educación hizo al margen de las bolsas de empleo.

Dos jóvenes más están citados a declarar mañana viernesPÚBLICO | L. G.
La Coordinadora 25-S asegura que "las leyes y la represión no frenaran el clamor popular en contra de la corrupción, los recortes y y la involución democrática".No hay comentarios:

Publicar un comentario