domingo, 1 de abril de 2012

JUNTOS PODEMOS

La importante participación en la huelga y su masiva asistencia a las manifestaciones del 29M del profesorado valenciano, junto con presencia y apoyo manifiesto de las comunidades escolares (padres, madres y estudiantes) de los centros educativos de primaria a la universidad no ha dejado indiferente a Conselleria.

 

Un contrato contra el fracaso escolar

EL PAÍS. Neus Caballer Valencia
Educación diseña un “marco global” para la enseñanza compensatoria con 32 millones y 800 docentes 

El Consell aprueba un borrador sin pulir para negociar

EL PAÍS. Joaquín Ferrandis Valencia2
Ciscar anuncia que el plan, que prevé al menos una asignatura más en inglés, se pondrá en marcha este año en primero de Infantil 

El decreto del plurilingüismo no garantiza el valenciano, dice Escola

EFE / El País Valencia1
La primera 'trobada' reúne a miles de personas en Ontinyent. El lema de este año es 'Sí al valencià! No a les retallades!'
 

El Consell doblará las horas de inglés y garantiza profesores del idioma en Infantil


El nuevo sistema tendrá un programa en castellano y otro en valenciano, además de dos asignaturas mínimo en lengua extranjera Escola, EU y sindicatos dicen que el borrador no se ha consensuado y muestran su preocupación por el futuro de la lengua propia


La primera Trobada contra los recortes


La organización calcula que 14.000 personas asisten al encuentro en Ontinyent que abre la temporada de la "festa de la llengua" El presidente de Escola Valenciana lamenta que el borrador del plurilingüismo "se carga las líneas en valenciano"


Valoración de los sindicatos de profesores sobre la huelga y las manifestaciones.


STEPV

El 60% del professorat valencià en vaga
Més del 50% de l’alumnat no assisteix als centres educatius


STEPV ha realitzat una enquesta a més de 400 centres públics de tot el País Valencià i constata que el 60% del professorat està en vaga.


Per territoris, les dades són molt homogènies per comarques i províncies. A penes hi ha 4 punts de diferència entre Castelló (58% de seguiment) i Alacant (62%). També hi ha molta homogeneïtat entre etapes educatives perquè el seguiment ha estat el mateix en primària i en secundària.


En l’enquesta, molts centres han manifestat que tant la direcció com el professorat en serveis mínims volen computar com a vaguistes, la qual cosa incrementaria el seguiment de la vaga en un 70% aproximadament.


Cal destacar també que més de la meitat de l’alumnat no ha acudit als centres educatius, bé perquè els pares i mares no han dut als seus fills i filles a escola, bé perquè l’alumnat d’instituts i ensenyaments obligatoris han secundat la vaga.


STEPV valora com un èxit rotund el seguiment de la vaga i posa de manifest el rebuig del professorat i de la comunitat educativa a les retallades en educació i en el conjunt dels serveis públics així com a la reforma laboral, molt lesiva als interessos dels treballadors i treballadores. El Sindicat felicita el professorat que ha fet la vaga i les famílies i l’alumnat que també ha donat suport en aquesta jornada de lluita.


STEPV insta a la Consellera d’Educació i al Govern Valencià a rectificar immediatament en la seua política de retallades salarials, laborals i d’atenció a l’alumnat. En eixe sentit, la Consellera d’Educació hauria de prendre nota d’aquest suport massiu perquè els sindicats estem treballant i lluitant molt seriosament, comptem amb el suport majoritari del professorat i no perdem el temps amb cap “joc de xiquets”.

CCOO-PV

L’èxit de la Vaga General mostra la capacitat de mobilització dels treballadors i de les treballadores rebutjant la Reforma Laboral i les retallades en els Serveis Públics i proposant alternatives a les polítiques conservadores.
La Vaga General celebrada el 29 de març de 2012, ha estat un èxit rotund de participació

La Vaga General celebrada el 29 de març de 2012, ha estat un èxit rotund de participació, tant arreu del País com al si de la comunitat educativa, la qual cosa mostra la capacitat de protesta i de proposta dels treballadors i de les treballadores respecte d'una reforma laboral conservadora, que no sols trenca els equilibris que caracteritzen unes relacions laborals modernes sino que amenaça amb el progressiu desmantellament de l’Estat de Benestar, especialment a l’ensenyament i la salut publiques.

La FE CCOO PV vol agrair, mitjançant aquest comunicat, l’alta participació a la Vaga i a la manifestació de tots els col·lectius de la nostra comunitat educativa: estudiants, professorat i famílies, enconratjant tothom a mantenir el suport a les mesures que, des d’ara mateix, plantegen els sindicats, adreçades a impedir els efectes més regressius d’aquesta ofensiva conservadora i a defensar les corresponents mesures alternatives. Ara més que mai cal reforçar el sindicalisme de classe i confederal, mitjançant l’afiliació i la participació directa, i donar suport a les seues propostes de futur.



FETE-UGT PV
valora muy positivamente el seguimiento de la Huelga General en el sector docente, sobre todo en el ámbito público y en las enseñanzas de nivel universitario.

FETE-UGT PV sitúa el seguimiento de la huelga entorno al 90% del personal de las cinco Universidades Públicas (personal docente e investigador y personal de administración y servicios) y en más de un 60% en el caso de los trabajadores y el profesorado de los centros educativos públicos no universitarios, en los niveles educativos de infantil, primaria, secundaria y FP, sin diferencias apreciables entre las tres provincias. Este porcentaje es algo superior entre el profesorado de los IES y otros centros educativos de enseñanzas de régimen especial y menor en Colegios y Escuelas Infantiles.

Por su parte, la participación de los trabajadores de la enseñanza del sector privado se puede situar en casi un 25%, bajo seguimiento para FETE-UGT PV, debido a las presiones ejercitadas por las diferentes patronales del sector.

Para FETE-UGT PV la participación de los trabajadores de la enseñanza en esta Huelga General ha sido considerable, dado que un 70% de media, entre todos los niveles educativos de los más de 87.000 trabajadores llamados a secundarla: 52.000 del sector de enseñanza pública no universitaria, 17.000 del sector de enseñanza privada no universitaria, 18.000 trabajadores del sector docente universitario).

Para FETE-UGT PV estos porcentajes de participación son sensiblemente superiores a los que se registraron en la anterior HuelgaGeneraldel2 9 de septiembre de 2010, donde el índice de participación del sector educativo y docente no superó el 35%. Para FETE-UGT PV este incremento en la participación se justifica por el incremento en las medidas de agresión contra el profesorado y el recorte de los servicios públicos esenciales: Educación, Sanidad y Prestaciones Sociales.

FETE-UGT PV se felicita también por la participación del profesorado en las multitudinarias manifestaciones unitarias que se celebraron por la tarde, a las 18:30 horas, en Alicante, Castellón y Valencia, con más de 250.000 personas.

CGT
Després de l’èxit de la Vaga General del 29-M, la CGT exigeix al govern espanyol que retire la reforma laboral

La CGT responsabilitza al Govern d’intentar manipular l’opinió pública al falsejar les dades reals sobre la incidència de la Vaga General. Els índexs de participació en la Vaga General superen infinitament els aportats pel govern i oscil·len, per sectors, des de més del 90% en el transport al 50% en altres sectors com els serveis i comerços. En conseqüència, la CGT exigeix al govern de Rajoy que retiri la Reforma Laboral.

Per a la CGT, la jornada de Vaga General del 29M cal catalogar-la com èxit rotund, ja que, a pesar de les amenaces, xantatges, por a ser acomiadat… de la patronal i govern, hi ha hagut un seguiment molt important, molt superior a la Vaga General del passat 29 de setembre de 2010, tant en la quantitat de tancament d’empreses i fàbriques, com en els innumerables piquets informatius, com en les massives manifestacions produïdes al llarg de la jornada en tot el país, de nord a sud, d’est a oest, com fent vaga de consum.

Sens dubte, han estat milions de persones, les que han intervingut directament en l’èxit global del que ha significat aquest dia de Vaga General. Per altra banda, la CGT exigeix als sindicats institucionals que escoltin el clam del poble en el carrer i que no tornin a asseure’s per a negociar aquesta reforma laboral que no és possible millorar en cap sentit, ja que, el contingut que subjeu al seu articulat és nefast per als drets i interessos de les i els treballadors.

El 29M ha estat una data molt important en la qual la classe treballadora i classes populars han sortit enfortides, però a partir d’ara mateix, la CGT torna a treballar per futures mobilitzacions unitàries i nova Vaga General, en el nostre país i a Europa fins a aconseguir l’objectiu de retirar la reforma laboral i la resta de lleis econòmiques i antisocials que fomenten l’atur, la precarietat, la temporalitat, la sinistralitat laboral, la retallada de drets socials i individuals i que impedeixen un repartiment just del treball, la riquesa i el benestar.

La CGT valora molt positivament el procés d’unitat d’acció aconseguit entre organitzacions sindicals de classe, alternatives, plataformes en defensa dels serveis públics, contra les privatitzacions, els moviments socials, el moviment ecologista, 15M, assemblees populars, moviment veïnal, plataformes contra els desnonaments, moviment estudiantil, col·lectius jovenils etc, etc, etc… unitat que ha permès l’èxit del 29M.

Finalment, la CGT vol expressar públicament el seu suport a totes i cadascuna de les persones que han intervingut i participat perquè la jornada del 29M hagi significat un èxit per a les i els treballadors i classes populars, així com agrair el suport rebut per múltiples organitzacions sindicals i socials internacionals.


Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

No hay comentarios:

Publicar un comentario