jueves, 26 de septiembre de 2013

Nota de prensa Plataforma en defensa de l’ensenyament públic del Baix Vinalopò

Un altre atac a la llibertat d’expressió a Elx

El pròxim dijous 26 de setembre, a les 19h la Plataforma en defensa de l'ensenyament públic del Baix Vinalopó havia organitzat, amb la col·laboració de l'associació de veïns del barri Ciutat Esportiva d'Altabix, una xerrada-col·loqui amb el títol: Per què no tenim un institut públic al nostre barri? Amb aquest acte la plataforma volia fer partícips a les veïnes i veïns del barri d'una decisió dels governs de l'Ajuntament i la Generalitat, tots dos del PP, que els afectava greument: construir un centre privat, en lloc d'un públic als terrenys que els van expropiar a ells per a un centre escolar públic. Els 12.000 m2 que van a donar-li a una empresa privada són nostres!! La fórmula legal que han triat és una concessió a 75 anys -- si, ho han llegit be, 75 anys --, cap de nosaltres veurem com tornen eixos terrenys al barri. L'Ajuntament d'Elx, ha prohibit aquest acte, perquè diu que es tracta d'un acte polític, no d'una xerrada sobre educació.


Davant d’aquesta prohibició que atempta contra el dret fonamental de llibertat d’expressió la Plataforma no va a quedar-se de braços creuats. No es la primera vegada que a la ciutat d’Elx patim actuacions semblants. En una societat democràtica al segle XXI no podem permetre que es limite l’accés a la informació, molt menys l’ús d’uncentre social que atén les necessitats de la ciutadania. Els centres socials són de la societat i l’Ajuntament d’Elx només els ha de gestionar, no decidir què es diu ni qui ho diu: la cesura no la podem permetre si hem superat la dictadura franquista.

Per tot això des de la Plataforma continuem convocant per al dijous 26 de setembre a les 19h al Centre Socio-Cultural d’Altabix (al final del carrer Jubalcoy) donat que tota la publicitat de l’acte ja està feta. Instem a l’Ajuntament d’Elx que recapacite i no intenteprohibir un acte de la societat civil d’Elx, acostumada a expressar-se lliurement.

Aprofitem per a convidar als mitjans de comunicació a aquest acte informatiu i us adjuntem el cartell convocant.

Plataforma en defensa de l’ensenyament públic del Baix Vinalopó

No hay comentarios:

Publicar un comentario