viernes, 31 de enero de 2014

Informe reunió de coordinació de les Plataformes en defensa de l’Ensenyament Públic de les Terres del Sud del País Valencià


A la reunió de coordinació de les Plataformes en defensa de l’Ensenyament Públic de les Terres del Sud del País Valencià del dia 30 de gener de 2014 ens hem reunit la Plataforma d'Elx, la Plataforma d'Alacant que representava també a Mutxamel, la de San Vicent i la de la Marina Baixa.

A Alacant estan enfeinats amb la protesta contra l’arranjament escolar. També a la Marina Baixa on s’ha integrat la protesta de la supressió d’unitats escolars i de beques de transport, que pot deixar a 3550 alumnes de Benidorm sense, amb el rebuig a la resta de retallades, A Elx estan fent xerrades en totes les escoles de 15h00 a 17h00 sobre la Lomqe i també tenen programades als Instituts. Hui tenien a les 20h00 una concentració davant del Palau de Congressos, doncs el Ajuntament del PP feia una conferència sobre la Lomce. A San Vicent estan preparant la Festa per l'Ensenyament Públic, i faran xerrades específiques la setmana anterior, data per confirmar.


S'ha acordat continuar recolzant e integrant les protestes en una lluita comú contra les retallades:
- contra la supressió d'unitats escolars, reducció del professorat i l'augment d'alumnes per aula, contra el districte únic que a la nostra Comunitat s'ha implantat abans que entre en vigor la Lomce. Es demana que els alumnes es distribuisquen de manera equitativa als centres.
- contra la supressió de beques d'estudi, menjador i transport escolar.
- contra la falta d’inversió en el manteniment i construcció de centres públics, la presència de barracons, mentre es sigue endavant amb el projecte de crear  Centres Iniciativa Social Es proposa fer un llistat de la presència de barracons i de propostes de centres CIS (Calp,  Santa Pola- on volem tancar centre de barracons i distribuir alumnes entre altres centres de la localitat-...)


Denunciar els atacs a la lliberta d'expressió i els intents de intimidació o d'impedir les protestes.


Campanya de RESISTÈNCIA contra la Lomqe:


-Denunciar “el paripe” que s'ha difós pels mitjans de comunicació de que s'ajorna la seua aplicació, doncs la llei començarà aplicar-se als cursos que estaven pensats: 1er,3er i 5e de Primària i 1er FP. Tot continua com estava.  L'única cosa que s'ajorna és la publicació dels currículums de la resta de assignatures dels nivells i cursos on la llei no s'aplicarà l'any que be.
-Recolzar els Bancs de llibres als centres, negar-se a introduir els nous llibres, deixar en blanc el llistat de llibres de 1er,3er i 5e de Primària, però no oblidar parlar de la professionalitat del professorat que assumirà la creació dels materials que sigan necessaris, si el consideren oportú.
-Crear un document de la Plataforma, replegant els plantejament ja existents, la campanya de RESISTÈNCIA a la Lomqe, es pensa que es millor nomenar-la de aquesta manera, doncs hi ha molta gent, famílies, però també professorat,  a la que termes com insubmissió, desobediència, objecció, que no conec be que volen dir, li podem donar por.
-Continuar amb les xerrades sobre la Lomqe, no prestar tanta atenció als aspectes més tècnics, si no als efectes més dolents per les famílies, els estudiants, l'ensenyament i la societat.


PROPOSTES MOBILITZACIÓ contra la supressió d'unitats, la resta de retallades i per l'ensenyament públic.

Organitzar una gran mobilització una vegada per trimestre: manifestació  a Alacant 15 març.

Concentració Comarcal de la Marina Baixa a Benidorm, 13 de febrer.

Recolzar manifestació de la dona , 8 de març. I enviar comunicat de recolzament al moviment feminista en la lluita contra la nova llei contra l’avorto.

Recolzar marxes per la dignitat a Madrid el 22 de març

Carnestoltes reivindicatiu  Pl. Àngel d'Alacant, 25 de febrer.

Altres propostes:

 Continuar recolzant altres moviments socials contra les retallades.

ILP O Referèndum contra les retallades i la privatització de l’ensenyament públic, extensible a  Sanitat, Discapacitat...

Coordinar-nos amb les Marees per l’Educació Pública. Que la delegada de la Plataforma de la Marina Baixa faça un informe  de la reunió de l’1 de febrer que se distribuirà a la resta de Plataformes de les terres del Sud.

Informar de  totes estes propostes a la Plataforma per l’Ensenyament Públic de País.

Pròxima reunió Coordinació Plataformes en defensa de l’ensenyament Públic de les Terres del Sud del País Valencià, a Benidorm el dia 5 de Març a les 18h30.


ELX


Educación alaba las mejoras de la ley Wert ante las protestas de la comunidad escolar

diario información. M. J. MORA

La charla organizada por el Ayuntamiento para explicar el contenido de la nueva normativa se encuentra con la oposición de muchos sectores que se manifestaron ayer con pancartas a las puertas del Centro de Congresos



No hay comentarios:

Publicar un comentario