domingo, 13 de abril de 2014

Cuatro columnas confluyen en una manifestación contra el arreglo escolar y el cierre de colegios
LEVANTE-EMV.  13.04.2014 |

Fotos manifestación:
http://multimedia.levante-emv.com/fotos/comunitat-valenciana/manifestacion-apoyo-escuela-publica-19748_18.shtml


DESPUÉS DE QUE LA CONSEJERÍA CIERRE 145 LÍNEAS EDUCATIVAS

Padres, alumnos y profesores en las calles de Valencia contra el cierre de las líneas de infantil en la comunidad. Niños de tres años obligados a recorrer kilómetros para asistir a clase. Un total de 145 líneas cerradas que desde la Consejería aseguran no se pueden salvar porque ha disminuido la población escolar. Además, decenas de padres y madres se han encerrado en un colegio valenciano para exigir la apertura de las líneas.
                


CONTRA EL CIERRE DE 140 AULAS

La consejería de Educación valenciana prevé el cierre de hasta 140 aulas el próximo curso.


Bèlgida acull la Trobada més reivindicativa i de l’escola “de poble”


12.000 de persones de tota la comarca participen en aquest esdeveniment organitzat pels ajuntaments d’Otos, Beniatjar i Bèlgida

TROBADA DE PLATAFORMES EN DEFENSA DE ‘ENSENYAMENT PÚBLIC AL CEIP CIUTAT DE CREMONA D’ALAQUÀS, EL 12 D'ABRIL.


RESUM DEL NOSTRE COMPANY A LA TROBADA:

Totes les plataformes van coincidir en que LA PLATAFORMA PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC DE PAÍS ha sigut i és una eina fonamental en la defensa de 'ensenyament públic valencià, però també estimem que és NECESSARI MILLORAR LA COORDINACIÓ entre totes les les Plataformes del nostre territori, per la qual cosa es va proposar mantindre reunions periòdiques, al menys una per trimestre , ACORDAR CALENDARIS D’ACCIONS o mobilitzacions a llarg termini, i ESTENDRE EL MOVIMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC. El exemple de lluita i resistència de la comunitat educativa del CEIP Ciutat de Cremona mantenint un tancament durant més de 50 dies, ens ha de servir a tots. 

La mobilització en defensa d l'escola pública continua amb els tancaments del CEIP Cremona d’Alaquàs, i de dos col.legis a Ontenyent que duen més de dues setmanes tancats. Es fa una crida a ESTENDRE ELS TANCAMENTS a altres localitats i comarques, i a fer els DIJOUS DE LLUITA fins al final de curs, amb tancaments o actes de protesta: la societat, les famílies i el alumnat tenen que percebre que el dijous no és un dia normal als centres educatius. Es proposa també recolzar a les Ampes i REPLEGAR SIGNATURES contra el trasllat dels exàmens de setembre al mes de juliol per antipedagògic; contra el canvi de libres de text derivat de la Lomqe i per el manteniment de la participació i la gestió democràtica dels centres públiques.


MOBILITZACIÓ EDUCATIVA UNITÀRIA EL 10 DE MAIG A TOT L’ESTAT, AMB MANIFESTACIONS A VALÈNCIA, ALACANT I CASTELLÓ.

Es proposa fer el pròxim ENCONTRE DE PLATAFORMES DEL PAÍS VALENCIÀ EL DIA 31 DE MAIG per a acordar que tipus de mobilització podem fer el dia d’inici del curs que ve ( caldria replegar propostes concretes de les diverses Plataformes i veure que vol fer la gent als centres- vaga o altres tipus d’accions). L’Assemblea Intercentres va proposar fer una acampada per l’ensenyament Públic, els últimes setmanes del curs, a València, que podria ser visitada cada dia per els centres educatius del País Valencià. 


És molt important que donem a conèixer les mobilitzacions que es proposen per a l‘any que ve i tancar el curs denunciant les retallades, els tancaments d'aules públiques i una LOMQE que no aporta res de bo per als centres, el professorat, les famílies, l'alumnat i la societat en general.

Per continuar el diàleg i coneixer les propostes de cada Platafoma el grup de treball de la Plataforma de País va proposar la creació d'un googlegrups, mentres tant podeu usar el que van crear des de la Plataforma de la Marina Baixa: mareaverdapv@googlegrups.comCASTELLÓN

La Generalitat admite que prohíbe la lengua autóctona en el Herrero y en Vilavella en el marco de «una planificación para equilibrar la oferta» en favor del castellano El Consell intenta reducir el valenciano en la única provincia donde es mayoritario y se duplica la media de la Comunitat
10.04.2014 | 01:38

La Conselleria comunica a centros de Alicante, donde la presión social contra el...Ver más

No hay comentarios:

Publicar un comentario