lunes, 30 de septiembre de 2013

ASSEMBLEA de la
PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC DE LA “MARINA BAIXA

 TOT EL PROFESSORAT, ALUMNES, PARES I MARES de la comarca esteu invitats a participar en la propera assemblea que tindrà lloc:

Dilluns 30 de setembre de 2013
Al CEP LES ROTES (en front del Palau) d’Altea a les 18h30

TEMES A TRACTAR:

-                 Cóm podem denunciar i protestar front als efectes de les retallades a l’ensenyament públic valencià,  i enfrontar-nos a la possible prorroga del decret Vela i a tot allò que suposarà el trasllat dels exàmens de setembre a juliol.

-                 Cóm organitzar el referèndum o consulta a la ciutadania sobre les retallades en educació i la LOMCE?

-                 Replegada de signatures als Claustres i Consells Escolars.

-                 Vaga del 24 octubre convocada por la Plataforma estatal per la Escola Pública.



-                 Informació de la vaga de docents de les Illes Balears. Cóm podem donar suport als companys en vaga?
La marea verde congrega a más de 90.000 personas en lo que se ha convertido en la "mayor manifestación de la democracia". La isla muestra un apoyo masivo a la huelga de docentes y la censura a los planes del Govern.
·         Bauzá y la 'revolta forana'

Cientos de personas se han concentrado este domingo en la Plaza de Sant Jaume en defensa de las condiciones laborales de los docentes.

Por JUAN CARLOS MONEDERO


Rafael Borràs Ensenyat/Marián Suárez Ferreiro/Josep Valero González/Josep Foguet Coll – Sin Permiso.ATTAC
Introducción
Este archipiélago mediterráneo formado por cuatro islas y habitadas por más de un millón de habitantes, hizo en un tiempo muy breve una triple transformación radical: de una sociedad poco 

ANNA FLOTATS / PAULA DÍAZ
Es uno de los 10 países de la UE cuyos precios de matrícula oscilan entre los 2.000 y los 18.000 euros. Son las regiones con precios más bajos los que ofrecen más y mejores ayudas.


domingo, 29 de septiembre de 2013

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic del País Valencià manifesta el seu suport a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses en la seua protesta contra la política educativa del PP

Qualsevol atac a l'escola i a la seua qualitat ha de tindre una resposta per part de tots aquells que pensem que l'educació és el pilar per avançar cap a una societat justa i igualitària 

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, integrada per FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CGT, CAVE-COVA, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d'Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPA-Penyagolosa vol manifestar el seu suport a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses davant la situació de vaga indefinida convocada per les organitzacions representatives de mestres i professorat de les escoles públiques i concertades contra la política educativa del govern Bauzá.


Encara que des de diferents governs del PP arreu l'Estat s'està convertint en costum allò de legislar en contra dels interessos del nostre alumnat i les seues famílies, en contra dels nostres docents i en contra d'una escola pública, democràtica i integradora, de qualitat, que no tinga altre objectiu que ajudar a educar persones crítiques i participatives; fem una crida a totes les persones de be per que donen suport als docents Balears que s'han plantat d'una manera molt digna i valenta per a denunciar l'atac a l'escola balear i a la seua llengua, que és la nostra, recuperant els mètodes de lluita solidaria que ha portat a la humanitat a conquerir drets laborals, socials i civils al llarg de la història. 



El vostre exemple és un referent de dignitat per a fer front a la política que el partit popular està portant avant amb l'única intenció d'afavorir els interessos dels especuladors, dels banquers i del capital en majúscules que no veu en nosaltres a persones sinó a submisos consumidors.

Els directors expedientats són les primeres víctimes de l'estratègia per generar por i així intentar desmobilitzar la unitat de la lluita en contra de L'aprovació del Decret de tractament integral de llengües (TIL). Els donem el nostre suport, la nostra solidaritat i l'ànim per seguir resistint.


Legislar al marge de la societat no és la manera de governar en un estat anomenat democràtic. És mitjançant la participació i la negociació com podrem arribar a acords; en cas contrari no tindrem altra alternativa que la lluita per aconseguir que es considere l'accés a l'educació un dret fonamental de tota la ciutadania. Mentrestant cal que ens unim i organitzem per acabar amb les retallades i les reformes educatives que s'estan escometent des dels governs autonòmics i estatal a les quals cal donar una resposta clara i contundent que les ature i ens torne un model d'escola amb respecte i construcció dels drets humans, de la nostra cultura, de la participació democràtica i accessible i eficaç per a tothom.


Acta reunió Coordinació Plataformes Ensenyament comarques sud PV. 26/09/13
  
Ordre del dia
- Dificultats amb el correu.
- Adhesió a la mobilització del 28 de la plataforma feminista.
- Valoració de les accions d’inici de curs.
- Mobilitzacions plataforma estatal i de país.
- Recolzament vaga balears.
- III Jornada Excel·lència Educativa.
 
Ha hagut problemes de correu derivats del fet que cada vegada hi ha més adreces (+300). Per a evitar-ho es canvia el procediment de convocatòria: es farà un enviament “reduït” a un correu per entitat i plataforma i que cada organització el reenvie als seus. Les entitats que no van assistir envieu el vostres contacte a lacivica@lacivica.cat indicant persona de contacte

S’acorda donar suport al manifest de la Plataforma Feminista i a la concentració del dissabte 28 de setembre a les 12 hores en la plaça del mercat d’Alacant.
Es valora positivament les accions promogudes per la Plataforma i la seua presència a la inauguració del TRAM. Es fa constar les dificultats per aconseguir el recolzament de AMPAS i claustres en mobilitzacions que coincideixen amb la incorporació de professorat i alumnat als centres. A la Marina Baixa es va fer a quatre centres i va destacar sobre la resta la del Pere Maria de Benidorm.
Varem difondre el calendari i el qüestionari de la Plataforma Estatal, i la Plataforma de País ha concretat el calendari proposat convocant la consulta el 8 d’octubre als centres i el 10 a la ciutadania. S’acorda demanar permís genèric per a tots el centres en horari escolar i per a les places de l’ajuntament de totes localitats de 17,30 a 19,30 hores. En Sant Vicent ja està demanat el permís per al dia 5. A Alacant es farà al mercat de Teulada pel matí i a Maissonnave per la vesprada el dia 10 i per al 8 contactar amb El Palmeral, Enric Valor, Benalúa, Joaquin Sorolla, Voramar, Azorín, Manjón Cervantes, Emili Varela (a les 17 hores?), Badia Baver i Verge del Remei (11 hores?) i també amb els centres de El Campello i de Mutxamel. S’ha de enviar quan abans tot el calendari amb la vaga sempre com a objectiu i la manifestació anunciada, amb una fulla de motius de la protesta per a distribuir. No se pot garantir que pel mati hi haja marxa des de la UA però demanarem concentració pel mati a les 11 h a la Muntanyeta per a donar cobertura a una possible mobilització. Acordem convocar la Manifestació de les comarques del sud del País Valencià a les 18,30 hores a Alacant, des de les escales de Jorge Juan – Estels, Estació, Salamanca, Maissonnave, Gadea, i acabar en la Casa de les Bruixes. Acordem mantenir i fer visible el caràcter ciutadà de la mani donant el protagonisme a la comunitat educativa. L’ordre de les possibles pancartes seria: Capçalera, Plataformes Comarcals, Estudiants, Fapa, Escola Valenciana, CPI, STEPV, CCOOPV, UGTPV, PSPV, EUPV, Compromís. Ens autoconvoquem el 17 d’octubre a les 18 hores per tal d’organitzar la mani i la lectura del manifest.
La Plataforma de País ha acordat fer un comunicat de recolzament a la vaga de les Illes. S’acorda donar suport a la mobilització de les Illes i tot el que siga convocat al nostre àmbit territorial.
La III Jornada d’Excel·lència Educativa es farà el 19 d’octubre a Altea amb els temes Laïcisme, Inclusió, Solidaritat, Plurilingüisme i LOMQE amb el format de taula redona.



MAREAS POR LA EDUCACIÓN PÚBLICA
Reunión Mumble 28/09/2013. 
Día internacional por la despenalización del aborto.

Asisten: Marea Verde Andalucía, Marea Verde Madrid y unos compañeros de la consulta por la educación pública (consultaporlaeducacion.org, 10 al 17 noviembre).

1. SOLIDARIDAD CON LA HUELGA INDEFINIDA EN BALEARES.
·         En Madrid no hay nada concreto previsto. Mostrando apoyo siempre que sea posible.
·         Andalucía plantea la necesidad de intentar coordinar un apoyo a nivel estatal ya que esta semana es importante. Ayer se hizo en las capitales de provincia andaluzas y mañana será en Barcelona. 
·         Madrid plantea el problema de que hasta mediados de octubre no tienen asamblea regional. Sí podría ser a través de la comisión de acciones. Tienen muchas iniciativas diversas en las que están implicadxs.
·         Tienen mañana una gran movilización, les vamos a pedir una reunión a partir del lunes lo antes posible para que nos pidan iniciativas concretas.
·         En Andalucía se están recogiendo fondos para la caja de resistencia con huchas en los centros. Se propone extender la iniciativa. En Madrid la difusión ha sido vía internet. 
·         CONCLUSIÓN: PEDIRLES UNA REUNIÓN PARA LUNES O MARTES VÍA INTERNET. SE AVISARÁ CON 24 HORAS DE ANTELACIÓN.

2. CALENDARIO DE MOVILIZACIONES.
Consulta/Plebiscito
·         Habla un compañero de la consulta por la educación de  Madrid de un grupo de inicio para organizar una consulta sobre la educación a nivel estatal del 10-17 de noviembre. Se tienen que decidir aún la/s pregunta/s. La intención es que las preguntas no sólo sean en torno a los recortes sino cuestionando el propio modelo educativo. Apoya la iniciativa el equipo técnico que organizó la consulta sobre sanidad en Madrid en mayo. Consulta presencial con urnas en la calle. Entrando en la página se pueden bajar los materiales y contactar con alguien cercano al territorio para organizarlo:http://consultaporlaeducacion.org
·         En la asamblea de marea Verde Madrid se valoraron la iniciativa de lxs compañerxs junto a la de la Plataforma. No hubo posibilidad de convergencia entre ambas iniciativas. Se votó apoyar las dos consultas.
·         Los compañeros de consulta por la educación inisiten en que ambas iniciativas son compatibles y la de noviembre permite trabajarla con más tiempo. Animan a crear grupos de trabajo y plantearse el apoyo en las asambleas de base. A través de la web 
·         Animan a participar en los grupos de trabajo a través de las herramientas informáticas y colaborativas que hay disponibles y abiertas en la web
·         Solicitan que se pida el apoyo a las asambleas de base a este proyecto de participación ciudadana
·         En Andalucía no se conocía la iniciativa, se apoyó la iniciativa de la Plataforma
Huelga 24-O
·         Apoyo por ambos territorios con ciertas críticas habituales: llega tarde, se repite el modelo de un sólo día, se convoca desde arriba...
Marcha a Madrid 9 de noviembre
·         Apoyo también de los territorios.

3. ENCUENTRO DE MAREAS CIUDADANAS EN ZARAGOZA (http://mareaciudadana.blogspot.com.es/) FECHA APROXIMADA 19/20 o 26/27 DE OCTUBRE (información próximamente por correo electrónico) Informa Marea Verde Madrid.
·         El primer encuentro estatal de las Mareas Ciudadanas de forma presencial, se nos propone participación de las mareas por la educación a nivel estatal.
·         Que se nos habilite un espacio de reunión de las mareas por la educación en el encuentro de Zaragoza.
·         Se está intentando montar la iniciativa "campamento amigo" para poder alojarse.

PRÓXIMAS CITAS DE MAREAS POR LA EDUCACIÓN PÚBLICA

REUNIÓN URGENTE PARA MARTES O EL MIÉRCOLES CON LOS COMPAÑER@S DE  BALEARES VÍTNET PARA HABLAR DE CÓMO ARTICULAR LA SOLIDARIDAD CON ELL@S. SE AVISARÁ CON 24 HORAS DE ANTELACIÓN A TODAS LAS  MAREAS.

PRÓXIMA REUNIÓN PRESENCIAL DE MAREAS POR LA EDUCACIÓN A NIVEL ESTATAL DESPUÉS  DE LA HUELGA DEL 24 DE OCTUBRE PARA ELABORAR PROPUESTA DE CONTINUIDAD, FIJAR SITIO Y DÍA EXACTOS EN EL GRUPO DE COORDINACIÓN.

-----
Ayer  sábado tuvimos una reunión por mumble que pretendía suplir el encuentro presencial estatal de mareas por la educación. A esta reunión sólo acudimos representantes de MV de Andalucía, Madrid y Catalunya (Marea Groga, que llegó casi al final) además de un portavoz de Consultas por la educación de Madrid. 

A pesar de la poca representatividad estatal, hablamos de las consultas, la marcha a Madrid del 9 de Noviembre y de cómo estaba el ambiente en nuestras zonas de cara a la huelga general del 24 de Octubre. La compañera Tere de MV Cádiz podrá adjuntar una pequeña acta de lo hablado.

El punto más candente y que precisa de mayor urgencia era la huelga indefinida de Baleares y la necesidad de acciones organizadas en el resto del estado de apoyo y con capacidad de extender la movilización más allá de las islas. Debido a que no estuvo presente ningún representante de allí (se esperaba que fuera Laura, pero por problemas técnicos no fue posible tampoco que la sustituyeran) no pudimos hablar prácticamente nada más allá de valorar las concentraciones de apoyo habidas en Andalucía el Viernes y la Catalunya hoy. 

Me encargué de contactar con alguien de coordinación de la huelga de Baleares mediante un contacto de MV Granada. Hablé con Macu, que está al tanto de las decisiones de las asambleas y de las negociaciones. Le dije lo decidido ayer respecto a una reunión por mumble lo más urgente posible sobre el tema y me propuso el Martes 1 de Octubre a las 17:00. Ella se va a encargar de hablar con otras mareas verdes que no estaban enteradas de esta coordinación estatal, según ella, como son docentes de La Rioja.

La idea es que a esa hora tendrá lugar una nueva asamblea en Baleares y nos podrán señalar el calendario de acciones en los próximos días (se pretende llegar a una 4ª semana de huelga sin que ningún colectivo se descuelgue), por lo que además de poner en marcha cajas de resistencia en nuestros territorios podríamos proponer la posibilidad de una manifestación a nivel estatal en las ciudades en las que estamos de cara al fin de semana 12-13 de Octubre (éstas son propuestas que comentamos ayer Madrid y Andalucía).

Así que os animo a difundir y participar en esta reunión por mumble el Martes centrada en este tema en concreto, sabiendo que el éxito de la huelga en Baleares y las movilizaciones que podamos desarrollar nos pondrán en mejor posición para construir la huelga estatal del 24 de Octubre.

Saludos a tod@s, nos vemos (oímos) el Martes. 

Tomás, de MV Almería

Noticias recibidas en nuestro correo:

www.youtube.com
Canción "anti LOMCE". Vídeo elaborado por un grupo de xente diversa (músicos, cámaras...) preocupada...

mareaverdemadrid.blogspot.com
Si quieres enviar propuestas concretas o noticias, pedir información, contarnos qué has hecho en tu ...

www.primaveravalenciana.info
En concreto, los afectados son alumnos de planes de estudios en extinción, es decir, los previos a l...
www.lasexta.com
Continúan las protestas en la educación pública de Baleares en lo que es el séptimo día de huelga. M...

www.laveupv.com
RedactaVeu / València Ahir va tindre lloc una Mesa Tècnica per a tractar un esborrany d'ordre per a ...

Todo para la privada y cada vez menos para la pública
www.elche.es
Web oficial de la ciudad de Elche. Toda la información de interés del Ayuntamiento de Elche a un sol...

www.laveupv.com
RedactaVeu / València Des de la Confederació Gonzalo Anaya d’AMPAs del País Valencià exigeixen a la ...

sociedad.elpais.com
El anuncio de incremento presupuestario de un 1,3% en I+D para 2014 es recibido como un jarro de agu...



sábado, 28 de septiembre de 2013

¿QUÉ ENTIENDEN POR IGUALDAD? CADA VEZ MENOS AYUDAS AL ESTUDIO Y MÁS FINANCIACIÓN PÚBLICA PARA LA PRIVADA.

83.000 alumnos tendrán beca de comedor, en pública y concertada

EL PAÍS. JUAN MANUEL JÁTIVA Valencia
"Hay que ser más pobre para las ayudas de este año", dice la Confederación Gonzalo Anaya

25 años de reivindicación educativa

DIARIO INFORMACIÓN. VICTORIA BUENO

El colectivo de padres del Instituto Cabo de las Huertas se implica en el aniversario del centro reclamando al Consell que cubra las bajas docentes para no perder clase Descubren una escultura de un metro y medio para conmemorar la efeméride

La Ley Wert suma diez nuevos puntos polémicos

EL DIARIO.ES Beatriz Lucas
Las modificaciones realizadas en la tramitación parlamentaria de la LOMCE reafirman los aspectos más controvertidos y suponen un retroceso en algunos aspectos.
  

La 'marea verde' desafía este domingo al gobierno de Baleares

Jaime Mora - Palma de Mallorca
Palma de Mallorca se prepara para vivir una de las manifestaciones más importantes de su historia



PÚBLICO
El dictamen de la Ley para la Mejora de la Calidad Educativa y sólo 36 de las 770 enmiendas presentadas, aprobados hoy en la Comisión de Educación del Congreso


El salario de los funcionarios queda congelado por cuarto año

el país. J. SÉRVULO GONZÁLEZ Madrid 2673
La medida afectara a 2,8 millones de empleados públicos. La pérdida de poder adquisitivo desde 2010 ronda el 15%

Se cubrirán una de cada diez bajas

El número de empleados públicos seguirá cayendo durante el próximo año. En 2012 se perdieron 218.000 puestos



Manifestación en Madrid con el lema ‘Sin ciencia no hay futuro’

ALICIA RIVERA Madrid 50

El incremento presupuestario de un 1,3% en I+D para 2014 es recibido como un jarro de agua fría por muchos investigadores

jueves, 26 de septiembre de 2013

Nota de prensa Plataforma en defensa de l’ensenyament públic del Baix Vinalopò

Un altre atac a la llibertat d’expressió a Elx

El pròxim dijous 26 de setembre, a les 19h la Plataforma en defensa de l'ensenyament públic del Baix Vinalopó havia organitzat, amb la col·laboració de l'associació de veïns del barri Ciutat Esportiva d'Altabix, una xerrada-col·loqui amb el títol: Per què no tenim un institut públic al nostre barri? Amb aquest acte la plataforma volia fer partícips a les veïnes i veïns del barri d'una decisió dels governs de l'Ajuntament i la Generalitat, tots dos del PP, que els afectava greument: construir un centre privat, en lloc d'un públic als terrenys que els van expropiar a ells per a un centre escolar públic. Els 12.000 m2 que van a donar-li a una empresa privada són nostres!! La fórmula legal que han triat és una concessió a 75 anys -- si, ho han llegit be, 75 anys --, cap de nosaltres veurem com tornen eixos terrenys al barri. L'Ajuntament d'Elx, ha prohibit aquest acte, perquè diu que es tracta d'un acte polític, no d'una xerrada sobre educació.


Davant d’aquesta prohibició que atempta contra el dret fonamental de llibertat d’expressió la Plataforma no va a quedar-se de braços creuats. No es la primera vegada que a la ciutat d’Elx patim actuacions semblants. En una societat democràtica al segle XXI no podem permetre que es limite l’accés a la informació, molt menys l’ús d’uncentre social que atén les necessitats de la ciutadania. Els centres socials són de la societat i l’Ajuntament d’Elx només els ha de gestionar, no decidir què es diu ni qui ho diu: la cesura no la podem permetre si hem superat la dictadura franquista.

Per tot això des de la Plataforma continuem convocant per al dijous 26 de setembre a les 19h al Centre Socio-Cultural d’Altabix (al final del carrer Jubalcoy) donat que tota la publicitat de l’acte ja està feta. Instem a l’Ajuntament d’Elx que recapacite i no intenteprohibir un acte de la societat civil d’Elx, acostumada a expressar-se lliurement.

Aprofitem per a convidar als mitjans de comunicació a aquest acte informatiu i us adjuntem el cartell convocant.

Plataforma en defensa de l’ensenyament públic del Baix Vinalopó

martes, 24 de septiembre de 2013

Una huelga inédita bloquea la enseñanza pública en Baleares

EL PAÍS. ANDREU MANRESA Palma de Mallorca 
El paro contra el trilingüismo inicia su segunda semana sin visos de solución. Recaudados 107.000 euros para los maestros

SEGUIREM LLUITAN!

Vaga Indefinida a l’educació de les Illes Balears





Publicat per xirimoia dia 19 setembre 2013 – 14:49



 QUE POTS FER TU PER LA VAGA INDEFINIDA-

Pots fer un donatiu a la caixa de resistènciade l’Assemblea de Docents. El número de compte és 2056-0009-74-4102003418, de Caixa Colonya (està a nom de l’Obra Cultural Balear). Aquestes diners aniran destinats a pagar despeses de l’organització de la vaga, possibles despeses legals o de defensa jurídica i ajudes econòmiques a vaguistes que ho puguin necessitar (consulteu l’Acta assemblea 30 d’agost).

La Marea Verde convoca una consulta ciudadana por la Educación Pública
PÚBLICO
La Plataforma Estatal por la Escuela pública espera que la acogida sea "masiva" y que se muestre así el "rechazo" a los recortes del PP.

«Se crea un mercado privado de educación»

Por su interés, a continuación reproducimos en su integridad, excepción hecha de las salutaciones y las menciones honoríficas, el discurso pronunciado ayer por el rector de la Universidad de Alicante, Manuel Palomar, en el acto de apertura del curso académico.

MANUEL PALOMAR SANZ. DIARIO INFORMACIÓN. 22.09.2013

Ministro, claro que es «política»

 



elventano.blogspot.com

Dos de las más importantes universidades griegas han tenido que cerrar sus puertas ante los recortes...

PÚBLICO
Un centenar de directores del CSIC se suma al Colectivo Carta por la Ciencia, que reclama un cambio "urgente" de la actitud del Ejecutivo.